Arkisto huhtikuu, 2011

Kaken perusristikon voittajat

perjantai, 22 huhtikuun, 2011

Kuvaristikkoon tuli kaikkiaan 26 vastausta. Arvonta suoritettiin ”Kaken kiitoskahvien” merkeissä 19.4.2011 Kuokkalan Kahvila-Konditoriossa.

Arvonta suoritettiin 80 henkilön läsnä ollessa usean eri henkilön toimesta. Arvonta suosi seuraavia oikein vastanneita, joille toimitan lupaamani 20 euron palkinnon:

Eila Schwartz, (Kaakonkoipi), Pirjo Laitinen (Valajankatu), Tarmo Bohm (Naattiantie), Keijo Pimiä (Emännäntie) ja Sisko Ström (Silokkaantie).

Onnitteluni voittajille! Kake

Tuoreita viestejä ”vaalikentiltä”

lauantai, 16 huhtikuun, 2011

Jyväskylän Kaupunkilehti, la 16.4.2011

 Olen viimeisen kolmen kuukauden ajan kiertänyt Keski-Suomea perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa ja kuunnellut satoja kommentteja Suomen tilasta ja suomalaisten elinehdoista velkaisessa maassamme.

Perimmäinen viesti on, niin pohjoisessa kuin eteläisessä Keski-Suomessa, muutoshalukkuus vallitsevaan valtakunnan politiikkaan. Suuret puolueet (kok, sdp ja kesk) myötäjuoksijoineen ovat hallinnoineet vuosikymmenet valtakuntaa, erilaisin kombinaatioin, mutta muutosta parempaan ei ole saatu aikaiseksi. Ei ole siis ihme, että olalle taputtajia on maakuntakierroksilla riittänyt ja muutosta nykymenoon vaadittu. Monet ovat todenneet, että kymmeneen vuoteen ei ole äänestämässä käyty, mutta nyt mennään. Mistä sitten kiikastaa? Ainakin seuraavat asiat ovat nousseet agendalle.

”Taitettu indeksi” on useimmille eläkeläisille kirosana.  Sitä ei ole – lupauksista huolimatta – saatu istuvien hallituksien toimesta poistetuksi. Sotaveteraanit, Lotat ja kotirintamanaiset muistetaan vain juhlapuheissa. Arkielämässä isänmaamme kivijalan rakentajat on lähes tyystin unohdettu. Omaishoitajia on maassamme yli 300.000, mutta vain noin 11 % eli 3.400 saa 300 – 500 euron ”suuruista” verollista kuukausipalkkaa ympärivuorokautisesta työstään.  Palkkiot tulisi maksaa kaikille ja mieluiten verottomana.

Opiskelijat vaativat oikeutetusti opintotuen sitomista indeksiin.  Vaikka minun koulunkäyntivuosinani ei kyseistä tukea tunnettu lainkaan, olen opiskelijoiden vaatimusten takana.

Lisääntyvästä työttömyydestä johtuen toimeentulotukea saavien kotitalouksien määrä on kasvanut Keski-SuomessaJyväskylässä talouksia on noin 7.000. Perheet ovat toivoneet, että lapselle kuuluvaa lapsilisää ei saa vähentää perheen saamasta toimeentulotuesta.  Mielestäni vaatimus on oikeutettu. Jos hyvin toimentuleva perhe saa lapsilisät lyhentämättömänä, niin miksi ne pitäisi poistaa köyhiltä.  Minä vaan kysyn?

Kauko Tuupainen, Perussuomalaisten K-Suomen piirijärjestön

II varapuheenjohtaja, Jyväskylä

Kolmikantako jyrää taitetun indeksin?

lauantai, 9 huhtikuun, 2011

Keskisuomalaisen mielipidepalsta la 9.4.2011

Toivo Tahvanainen selvitteli viime maanantaina Keski-Suomen eläkeläispiirijärjestöjen tilaisuudessa ”taitetun indeksin historiaa”.  Asia oli esillä myös tällä palstalla viime torstaina.

Samaisessa kokouksessa – meille osanottajille – kerrottiin, ettei Eduskunnalla ole oikeutta poistaa taitettua indeksiä, koska se ei kuulu Eduskunnan toimivaltaan.  Syynä on se, että Matti Vanhasen I hallitus oli luvannut työnantajille, että indeksi poistetaan ja myöhemmin ns. kolmikanta eli hallitus, työntekijäjärjestöt ja työnantajat olivat asiasta päättäneet.

Haluankin näin julkisesti kysyä, millä valtuuksilla kolmen kopla (sdp. kok ja kepu) ovat näin sopineet, sillä Perustuslain 2 §:n 1 momentin mukaisesti ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta”.

Minä ja me Perussuomalaiset olemme tiukasti poistamassa taitettua indeksiä.  Se on kirjattu myös meidän Ek-vaaliohjelmaamme.

KAUKO TUUPAINEN, kansanedustajaehdokas (PS)

Jyväskylä

Onko suomalaisuus häviävä kansanperinne?

maanantai, 4 huhtikuun, 2011

Suur-Jyväskylän lehti la 26.3.2011:

Sotien jälkeen oli suomalaisuus kunniassa.  Ihmisillä oli töitä ja Karjalasta eri puolille Suomea muuttamaan joutuneet alkoivat sopeutua uuteen asuinympäristöönsä. Toki kotikarjalaan paluu on edelleenkin monen maansa ja mantunsa menettäneen toiveissa.

Suomalaisilla meni tuolloin hyvin, vaikka maksoimmekin Neuvostoliitolle sotakorvauksia 226,5 miljoonan USA:n dollarin edestä (Otavan Iso Tietosanankirja, osa 8)  erilaisina tavaratoimituksina. Nyt vaikuttaa siltä, että EU on aiheuttanut meille ”toisen sotakorvauskierroksen” alati lisääntyvien jäsen- ja erilaisten rahastomaksujen (viimeisin EVM) sekä takausten ja korotusvaltuuksien myötä.  Samanaikaisesti Eduskunnan itsenäinen päätösvalta ja suomalainen kansanvalta hiipuu, toimeenpantaessa EU:n päättämiä direktiivejä.

Mitä kotikylääni – Jyväskylään – tulee, niin vaikuttaa siltä, että kaupungilla menee hyvin, mutta kaikilla kaupunkilaisilla ei mene.  Kaupungin viime vuoden tilinpäätös osoittaa verotuloja kertyneen 24,1 miljoonaa euroa (Me) enemmän kuin oli arvioitu. Korkotulot olivat 11,7 Me suuremmat kuin korkomenot ja lainasaamiset 25 Me suuremmat kuin pitkäaikaiset velat.  Joskin molemmat johtuvat Jyväskylän Energia Oy:n kuppaamisesta. Vuosikate poistoista oli yli 100 % ja lainakantakin pysyi kohtuullisena.

Kaikilla kaupunkilaisilla ei mene hyvin.  Kun kaupungin ”parempipalttoiset” vaativat uutta kaupungintalokortteliin sijoitettavaa konserttitaloa, näkevät vähäosaiset vain unta lämpimistä lounaista viihtyisissä ravintoloissa. Hyvin toimeentulevat ravintola- ja ruokala-alan yrittäjät ovat saaneet ELY:n paikalliset viranomaiset kieltämään työttömien ruokapankkitoiminnan mm. Huhtasuon Perttulassa. Heidän mielestään työttömien askeettiset ruokalat vievät yrittäjiltä asiakkaat.  Tuskin puolet Kelan työttömyyspäivärahasta maksava ravintolalounas on kovinkaan monen työttömän ensimmäisiä hankintoja. Järki käteen tai paremminkin korvien väliin ja suomalaisuus jälleen kunniaan, toivoo

KAUKO TUUPAINEN

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirijärjestö ry:n

II varapuheenjohtaja, Jyväskylä